Amna: op weg naar groei en herstel

Integratieve en lichaamsgerichte psychotherapie

GETUIGENISSEN

Vervolg getuigenis LE:


" ... Een plek waar ik mag huilen, mag lachen, mag kwaad zijn, mag (met kussens) gooien, mag vloeken, mag bang zijn en nog zoveel meer.

Een plek waar alles mag, ook (en misschien vooral) als het van mezelf niet mag. Een plek waar ik ook die stukken van mezelf leer omarmen.

Een plek waar ik vastgehouden word als ik bang ben, waar ik mijn grond en houvast terugvind als ik die kwijt was, waar ik handvaten vind om niet eeuwig in mijn zelfde patronen te blijven hangen.

Je bent een spiegel. Een spiegel die reflecteert en dingen teruggeeft. Niet zomaar teruggeeft, maar op zo'n manier dat er een opening komt in datgene wat muurvast lijkt te zitten. Een uitweg.

Je stelt de juiste vraag op het juiste moment, haalt uit veel te lange verhalen de essentie, vindt het pijnpunt in mijn zoektocht en de blinde vlek in mijn manier van kijken.

En als er geen woorden meer zijn, dan mag het stil zijn.

Als ik mezelf verlies door tegenslag, door drukte of chaos, dan vind ik mezelf terug dankzij al deze zaken. Door dichter bij mezelf te zijn, wordt vaak ook ineens duidelijk wat ik te doen heb.


Voor mij is het mijn herbron-moment geworden dat me bijzonder dierbaar is. Een plek waar zelfs de grootste storm van wanhoop er mag zijn omdat ik weet dat jij staande blijft.

En naast de veiligheid, de openheid en de spiegel is het ook gewoon gezellig. Er is humor tussendoor, heel veel hartelijkheid en warmte.

Alles wat nodig is om als mens te groeien."

LE, vrouw, 40 jaar.